Ülemiste City
Eesti Maaülikool

Mikrokraad Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia süvaõpe - 17 EAP

Kursuse eesmärk: omandada pädevused mis võimaldavad mõista ning suunata pagari- ja kondiitritoodete valmistamise käigus toodetes toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, hinnata protsessiparameetrite mõju toote kvaliteedile. Omandada teadmised klassikalisest ja kaasaegsest toiduainete mikrobioloogiast. Omandada teadmised tootearenduse etappidest ja rakendamisest toiduaineid käitlevas ettevõttes.

Mida koolitusel õpid?

Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab süsteemset ülevaadet ja laiapõhjalisi teadmisi pagari- ja kondiitritoodete tooraine keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
- oskab valmistada erinevaid taignaid ning selgitada taigna valmistamisel ja käärimisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse ning analüüsida protsesse mõjutavaid tegureid;
- mõistab pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, oskab neid hinnata ja juhtida, tunneb vajalike tehnoloogiliste seadmete ehitust ja tööpõhimõtet;
- tunneb põhilisi toidu mikrobioloogia teemasid nagu fermentatsioon, biotehnoloogia, mikroobide probiootilised omadused, toidu ohutus ja riknemine ning molekulaarse mikrobioloogia meetodid;
- tunneb ja oskab suunata mikrobioloogilisi protsesse pagaritoodete valmistamisel ning teab mikrobioloogilisi analüüsimeetodeid seoses pagari- ja kondiitritoodete valmistamisega;
- oskab planeerida ja teostada tootearendust toiduainete tehnoloogias.

Maht: 125 h (iseseisev töö 317 h)
Tasulisi kohti: 5 (1190€)
Keel: inglise keeles
Algus: 30. jaanuar
Registreerimine: 09. jaanuar
Õppejõud
Eleri Arv, Annemari Polikarpus, Helena Andreson
Toimumiskoht
Tartu
Õppevorm
põimõpe
Hindamine

Kursuse eduka läbimise korral väljastatakse osalejale tunnistus

Kursuse kontakt
Liisi Veske (liisi.veske@emu.ee)
Veel samal teemal 3
Veebikoolitus
Eesti Maaülikool
Infopäev Toiduohutuskultuuri kujundamine j ...
Maht
4 h
Algus
29. september 2023
Õppejõud
Katrin Laikoja
Keel
Eesti keeles
Koolituskrediidi kohti 0
Veebikoolitus
Eesti Maaülikool
Infopäev Toidupettuse ennetamine toidukäit ...
Maht
4 h
Algus
24. november 2023
Õppejõud
Katrin Laikoja
Keel
Eesti keeles
Koolituskrediidi kohti 0
Tartu
Eesti Maaülikool
Seenekasvatus - seene puhaskultuurist seen ...
Maht
7 h
Algus
06. aprill 2023
Õppejõud
Kalev Adamson
Keel
Eesti keeles
Koolituskrediidi kohti 0

AVASTA